StambomenDe stambomen waar wij onderzoek naar doen zijn verwant en aanverwant met de namen Balk, Van den Bos, Deelstra en Kamphof. Het betreft o.a. ook Aalmoes, Schutte, Plomp en Krikke.

Deze Familie Balk is oorspronkelijk afkomstig uit de stad Groningen. Vanuit Groningen is de familie verhuisd naar Amsterdam. Het betrof een grote familie. De ouders zijn met vrijwel al de kinderen geŽmigreerd naar de Verenigde Staten. We hebben kunnen achterhalen dat zij gereisd hebben met het schip Noordam. De uiteindelijke bestemming was Grand Rapids in de staat Michigan. Jacob Jan Balk is in Amsterdam achtergebleven omdat hij ging trouwen met Maria Christina Schutte.

De familie van den Bos is afkomstig uit de stad Zwolle. Onze tak is verhuisd naar Balkbrug en vandaar weer uitgezworven over vooral het oosten van Nederland.

De familie Deelstra is oorspronkelijk afkomstig uit Friesland. Over het onderzoek naar deze familie is een drukwerk verschenen genaamd "ZESHONDERD JAAR FAMILIE GESCHIEDENIS". In 1992 is de 3e versie verschenen. De onderzoeker is genaamd E.J. Deelstra uit Diepenveen.

Deze tak is via Driesum, Zevenhuizen, Beesel en Nispen gem. Roosendaal terecht gekomen in Amsterdam. Daar blijkt al een grote verwante tak te wonen. Het grootste probleem was om aansluiting te vinden bij het onderzoek van Evert Jan. Toen dat gelukt was, was het verder een eenvoudige zaak om ook de Amsterdamse tak te vinden.

De familie Kamphof is afkomstig uit Wilsum bij Kampen en omliggende plaatsen. De familie is omstreeks 1875 terecht gekomen in Dedemsvaart waar een grote familie uitbreiding plaatshad. Ook deze familie is hoofdzakelijk verspreid over het oosten van het land. Mijn vrouw is via Hoogeveen, Texel, Muiden en Amsterdam met mij in aanraking gekomen en wij zijn tenslotte in Hoorn beland.

De afgelopen jaren zijn we vooral bezig geweest de informatie van de eigen familie te verzamelen en hebben we gelukkig ook contact kunnen leggen met mede genealogen waardoor we aardig wat informatie hebben verzameld, die we graag met iedereen willen delen..

Alhoewel we proberen alleen die informatie op deze site te zetten waarvoor geen toestemming is vereist,  kan het altijd gebeuren dat er verboden gegevens op komen te staan. Kom je gegevens van familie op deze website tegen die niet is toegestaan, mail dit dan even zodat we de gegevens kunnen verwijderen van de site.

We hopen dat onze informatie je weer een heel stuk op weg geholpen heeft en horen het graag wanneer je denkt iets te hebben wat ons verder kan helpen.


[Terug naar homepage]