alfaer logo 
Aldfaer

Kwartierstaat

Middels onderstaande links kan de kwartierstaat op en drietal manieren worden bekeken, te weten:

Uitleg bij Kwartierstaat Tekstueel

De tekstuele weergave spreekt voorzich. Het overzicht begint bij de proband en toont alle voorouders van deze persoon. Mocht u meer informatie willen hebben dan kan u door te klikken op de naam van de persoon zijn persoonskaart weergeven.

Uitleg bij Kwartierstaat Bladoverzicht

Binnen het kwartierblad kan er door middel van het klikken op het kwartiernummer de desbetreffende persoon, deze persoon als proband worden geselecteerd. Dit betekend dat het overzicht wordt ververst en alle voorouders van deze proband worden getoond. Daarnaast is het mogelijk door op de naam van een persoon te klikken, dit zorgt ervoor dat u de persoonskaart van de desbetreffende persoon te zien krijgt.

Uitleg bij Kwartierstaat Cirkel

Om de kwartiercirkel te kunnen weergeven dient u minimaal over Adobe SVG Viewer 3.0 te beschikken, welke te downloaden is van de Adobe website. Hieronder nog een drietal tips hoe er genavigeerd kan worden binnen de kwartiercirkel:

Vanaf versie Mozilla Firefox 1.1. wordt er ook standaard ondersteuning geleverd voor SVG. Dit betekend dat het dan niet meer nodig is om een losse SVG Viewer te installeren.